Komarniki

Ali vaš spanec moti brenčanje komarjev, se otroci jokajo in zbujajo, ker jih pikajo komarji, ste spet pozabili zapreti okna ob prižgani luči, imate v stanovanju polno mušic, muh ter nadležnih insektov?
Za vas imamo rešitev. Nudimo komornike, vse od svetovanja, montaže in servisa.

Kaj je komarnik?
Komarnik je pravzaprav mreža proti komarjem, ki se namesti na okna in vrata. Naloga komarnika je preprečevanje komarjem in drugim insektom, da vstopijo v vaše stanovanje. Z nameščenimi komarniki oz. mrežami lahko brez skrbi odpirate okna in zračite prostor. Prav tako vam zagotavljajo jasen pogled skozi okno in dovolj svetlobe v prostor.

Komarnike imenujemo tudi mreža za okna, mreža proti insektom, zaščita pred mrčesom, okenska zaščita pred insekti…
Mreža komarnika je pletena izredno gosto, tako, da mrčes, muhe, mušice, komarji, pajki, molji in druge nadležne žuželke ne morejo skozi gosto pleteno mrežo oz. zelo majhne luknjice.

Največje prednosti komarnikov:

–    zaščita pred nadležnimi žuželkami in insekti
–    različne možnosti izvedbe (fiksni, drsni, krilni, rolo…)
–    prost pretok svežega zraka
–    enostavna montaža
–    preprosto rokovanje in vzdrževanje
–    brezskrbno prezračevanje
–    jasen pogled skozi okno
–    kakovostna mrežica (možnost izbire barv), odporna na uv žarke
–    zmanjšanje prepiha do 40%

Ločimo več komarnikov glede na nameščanje na sama okna ali vrata ter na način odpiranja; fiksne komarnike, rolo komarnike, krilne komarnike, plise komarnike…
Najbolj pogosti in uporabni so:

Fiksni komarniki – najbolj preprosta izvedba
Fiksni komarniki so vsestransko uporabni, saj so izdelani tako, da se natančno prilegajo vsakemu oknu. Kljub svoji učinkovitosti – gosto pleteni mreži so skoraj neopazni. Dopuščajo pretok zraka in jasen pogled skozi okna ali vrata. Montaža je mogoča na skoraj vse oblike oken. Delovanje okna ali rolete po namestitvi komarnika se ne spremeni.
Prednost fiksnih komarnikov je hitra in enostavna namestitev, cenovna dostopnost ter trdna konstrukcija.

Krilni komarniki
Krilni komarniki so primerni za balkonska vrata, večja okna, za prehode, ki jih uporabljate za na balkon, vrt ali teraso. Nihajni komarniki se odpirajo navzven, vendar njihov mehanizem poskrbi, da komarnik zanesljivo ostane v zaprtem položaju. Prednosti nihajnih komarnikov so: enostavna montaža in upravljanje- enostavno odpiranje in zapiranje, zapiranje komarnika na magnet.

Komarniki za vrata
Komarniki za balkonska vrata – možnost enokrilnih ali dvokrilnih komarnikov.

Rolo komarniki  – Komarniki za okna
Rolo komarniki so prav tako ena izmed zelo popularnih izvedb komarnikov.  So praktični, enostavni za namestitev, odpiranje in zapiranje komarnika je enostavno. Izdelani so iz kvalitetne UV odporne mreže, ki je izredno gosto pletena. Primerni za večino oken. Rolo komarniki  se namestijo na zunanjo stran okna na že končan objekt. Mrežica komarnika se po stranskih vodilih horizontalno, od spodaj navzgor navija v rolo.

Plise komarniki
Plise komarniki – enostavna montaža in upravljanje. Montaža frontalno na okenski okvir. Plise komarniki so primerni tako za okna kot za balkonska vrata.

Nudimo vse od svetovanja, nabave, montaže ter servisa.
Za dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo. Vabimo vas, da nas pokličete ali pošljite povpraševanje.